Säljare region nordöst

Jobbeskrivning

Driven säljare region nordöst (inriktning grossister och elinstallatörer)

På Hager följer vi en tydlig vision - Vi vill vara en global aktör i den snabbt utvecklande marknaden av elprodukter. Den underliggande idén med allt vi gör är att gynna våra kunder och lägger därför stor vikt vid enkelhet och användarvänlighet. Att kunna ge våra kunder en bättre kundupplevelse innebär att aktivt observera och lyssna på våra kunders behov. Det innebär en förståelse för den dynamik och den situation som våra kunder befinner sig i och hur vi uppfyller deras krav.

För att nå våra mål behöver vi fler fantastiska människor
Vi söker just nu efter en driven individ som gillar att träffa människor och samtidigt har ett sjätte sinne för att förstå underliggande behov och som har möjlighet att ge det lilla extra i mötet med kunden.

Din utmaning
Du kommer att spela en viktig roll i regionen och Hagers tillväxt genom att ha en hög närvaro på marknaden och förmåga att förstå våra kunders behov och utveckla befintliga relationer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att driva och utveckla affärerna och kundrelationerna i region mellan. Dina kunder är grossistfilialer samt elinstallatörer i regionen. Din uppgift är att skapa efterfrågan och sprida kunskap kring våra produkter, lösningar och kampanjer samt utveckla vårt erbjudande och vår närvaro i butik. Region nordöst är ett område från Linköping i söder till Gävle i Norr med tillhörande försäljningskontor och teknisk support i Stockholm. Koncentrationen för arbetet ligger i Östergötland, Närke, Mälardalen och Gästrikland. Som regionsäljare på Hager kommer du att ingå i ett team av säljare med samma fokusområde och rapportera till vår Marknadschef.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

 • Bygga långsiktiga relationer med grossister och elinstallatörer i regionen och skapa lönsam försäljning.
 • Hålla utbildningar och föredrag för elgrossister och elinstallatörer med Hagers produkter och lösningar.
 • Utföra produktdemonstrationer.
 • Delta på mässor och andra kundaktiviteter.
 • I installatörsbearbetningen söker du själv projekt att bearbeta och bokar besök hos relevanta företag samt arbetar för att få dessa att bli köpande kunder.
 • Ansvara för att CRM-system hålls uppdaterat och förstå försäljningscykeln, inklusive att identifiera potentiella nyckelkunder och vägleda dem i köpprocessen.
 • Sätta ihop avtal, se över statistik och göra uppföljningar efter aktiviteter för att skapa en överblick gällande kunder samt hitta nya vägar för att optimera försäljningen

Vem är du?

 • Du brinner för att göra affärer och vill arbeta med försäljning inom elbranschen och det är en merit om du har erfarenhet från försäljning inom liknande områden sedan tidigare.
 • Du är utbildad inom el och/eller har erfarenhet från elbranschen.
 • Som person har du en hög ambition, en stark drivkraft och du sätter ett stort värde i att alltid agera affärsmässigt och professionellt.
 • Du har förmågan att skapa och utveckla goda relationer med befintliga och nya kunder.
 • Du är van att arbeta självständigt, har ett strukturerat arbetssätt, är förtroendeingivande, målmedveten och vill skapa goda resultat.
 • Du är en social person som är van att driva dina egna säljprocesser framåt samt planera och utveckla dina arbetsuppgifter.
 • Vi tror att du bor någonstans i Mälardalen med närhet till Stockholm.
 • B-körkort är ett krav.

Övrigt
Att du talar och skriver Svenska obehindrat är något vi förutsätter och eftersom Engelska är vårt koncernspråk bör du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är också van användare av MS Office och har erfarenhet från att jobba i någon form av säljstöds-program (CRM). Tjänsten är på heltid med tillträde efter överenskommelse.

Ansökan
Låter detta intressant skicka din ansökan redan idag med CV och personligt brev som anknyter till annonsen. Vi vill gärna ha din ansökan senast den 18 februari men tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så sök redan idag! Har du frågor om företaget eller tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Marie Lundqvist på 0734-13 83 42 eller marie.lundqvist@hager.se.

Välkommen med din ansökan!

Om oss
Hager Elektro AB är en ledande leverantör av system, lösningar och tjänster inom elinstallation. Utbudet sträcker sig från eldistribution och kanalisation till strömställarsystem och smart fastighetsautomation för installation i bostäder och kommersiella fastigheter. Hager är ett familjeföretag med klart definierade värderingar och vi är övertygade om att ett proaktivt arbete med hållbarhet är avgörande för att ge oss de bästa tänkbara förutsättningarna för att vara framgångsrika både idag och imorgon. Vi investerar i våra anställda och deras kompetensutveckling samt arbetar aktivt med vårt ekologiska fotavtryck genom att utveckla processer och lösningar som är mer energieffektiva. Läs mer på vår hemsida www.hager.se eller www.hagergroup.com