Villa Copenhagen, hotell

Petter Stordalens hotell Villa Copenhagen invigdes 2020 efter att ha renoverats för 1,7 miljarder kronor. Allt är väl genomtänkt, in på minsta detalj. Hagers matarkanaler och strömbrytarserie berker betonar designfilosofin bakom Köpenhamns nya hotell-juvel.

Fakta

Plats Köpenhamn
Byggstart November 2018
Färdigställt 1 september 2020
Antal hotellrum 390
Total yta 25 000 m2

Projektdeltagare

Fastighetsägare Nordic Choice Hotels
Elkonsult Kullegaard
Elinstallatör SIF Gruppen A/S
Arkitekt Krook & Tjäder AB
Fastighetsförvaltare Strawberry Properties

Enkla och vackra detaljer i Köpenhamns hotell-juvel

Den norska hotellkungen Petter Stordalen står bakom totalrenoveringen av den tidigare postkontorsbyggnaden vid Tietgenbron i Köpenhamn. Det är ett spännande projekt som ger Köpenhamn 390 nya hotellrum och spännande miljöer.

Projektet har också varit spännande för Hager som levererat matarkanaler samt berkers strömbrytare och vägguttag i modellerna R1- och 1930. Produkterna valdes utifrån deras lyxiga känsla och designen som går hand i hand med designfilosofin bakom Hotel Villa Copenhagen.
– Inom hotellnäringen finns en tendens av att vara främst inom användarorienterad teknologi. Men man glömmer ofta att de flesta

gäster bara bor på ett hotell under en relativt kort tid. Därför är det ofta svårt för gästen att bekanta sig med elektronikens många och smarta möjligheter. Vi har därför valt lösningar som är enkla och intuitiva - bland annat i valet av strömbrytare. Hotellets strömbrytare ger gästen det helt uppenbara, alltså att kunna släcka och tända, säger hotelldirektören Peter Høgh Pedersen.
Detta innebär att valet av väggapparater fallit på varumärket Hager och designserie berker. 1930-modellen går åt Bauhaus-stilen från mellankrigstiden och är gjord av svart duroplast thermoset. Den är ihopkopplad med matchande strömbrytare från berkers R1-modell, som manövreras med en logisk upp-ner-rörelse för att tända eller släcka. Det är lätt att använda och hotellgästerna behöver inte fundera över den underliggande KNX-tekniken, som ger enkel dimning från R1-brytarna. Bortsett från strömbrytarna vid sängarna i de 390 rummen, fungerar de övrig strömbrytarna endast för ett specifikt och logiskt område. Strömbrytarna vid sängarna kan slå på och av allt utom just sänglamporna.
Efter renoveringen har en tidigare öppen del av postkontoret blivit ett elegant och mycket stort utrymme med bar och aktivitetsområde. Man har tagit fram ett vackert, böjt glastak med harlekinformat glas som hänger på ett vitt metallgaller. Det finns naturligtvis ett behov av att kunna hänga lampor i baldakinen. För att inte störa den luftiga konstruktionen med elinstallationer har Hagers LF-matarkanaler följt gitterkonstruktionen. På så vis har elinstallationerna blivit osynliga. Uttag för armaturer har sedan placerats ut vid behov på ett enkelt och flexibelt sätt. En vacker och enkel lösning.

Produkter och lösningar i projektet

Fler bilder från projektet

Klicka på bilderna för mer information.