Självjordande kanaler

sparar värdefull tid

Referensobjekt
Mektagonen, Göteborg

I Göteborg på gränsen till Mölndal ligger Mektagonen: En kontorsbyggnad med tillhörande lokaler som livsmedelsbutik, gym, galleria och ett parkeringshus. 8 000 kvadratmeter moderna lokaler fördelat på sex plan där fastighetsägaren Alecta haft miljön i fokus.

Även om den totala byggtiden var ganska lång kom installatören Assemblin in sent i projektet vilket gjorde att arbetet koncentrerades på att hitta material som kunde minska installationstiden. En bit in i projektet behövdes hyresgästanpassningar göras för DB Schenker, Willys och Nordic Wellness. Detta sammantaget gjorde materialvalen till en avgörande faktor för Assemblin.

För den övervägande delen av installationsmaterial föll valet på Hager. Färdigbyggda centraler, matarkanaler, golvboxar och ett stort antal fönsterbänkskanaler. Närmare bestämt installerades 516 fönsterbänkskanaler. Det motsvarar en sträcka på hela 1 100 meter.

– Kanalerna är självjordande och det sparade oss åtminstone 40 timmar i installationstid. Att spara så pass mycket tid hjälpte oss i det här stora projektet, säger Claes Berggren projektledare på Assemblin.

Fönsterbänkskanal i plåt - BRS

BRS fönsterbänkskanal i plåt är en gedigen och bra lösning för elinstallationer med högt ställda krav på utseende, form och funktion.

Formstycken med perfekt passform underlättar installationen och ger ett snyggt resultat. De ställbara inner- eller ytterhörnen kan justeras med upp till 5° avvikelse från en rät vinkel.

Efter att första jordningen gjorts är systemet självjordande via skarvarna. Du sparar ca 30% installationstid genom att inte behöva använda en mängd smådetaljer för att jorda kanalen.

Ytterligare bilder från projektet

Fakta

Plats: Mölndal
Sammanlagd byggtid: 3 år
Färdigställt: Sommaren 2020
Kontorsyta: 8.000 kvm
Total yta: 39.000 kvm

Projektdeltagare

Byggbolag: AF bygg
Fastighetsägare: Alecta
Elkonsult: Apexa
Elinstallatör: Assemblin
Arkitekt: Krok & Tjäder
Fastighetsförvaltare: Newsec

Material som levererades i projektet