Kvarteret Älgen Östermalm

Kvarteret Älgen Östermalm
Smarta lösningar i exklusiv miljö

Redan 1886 stod denna fastighet, Sturegatan 58 på Östermalm i Stockholm färdig. En fastighet med pampig känsla som nu restaurerats. Genom att ta fasta på byggnadens ursprung har nu den gamla prakten återställts.

Resultatet: 21 fantastiska villavåningar, 2 penthouses och 2 townhouses med egen trädgård. En underbar miljö har skapats mitt inne i centrala Stockholm.

Exklusiv känsla

När det kom till val av väggapparater ville Lomar arkitekter ha en något mer exklusiv känsla vilket gjorde att valet föll på Hagers serier Q1 och Q3. Du märker skillnaden första gången du rör den. Tack vare sin speciella ytfinish, har den en sammetslen känsla. Med sin jämna profil, låga vippa och rundade kontur är den estetiskt tilltalande.

"Hagers väggapparater har fungerat bra genom hela projektet. Produkterna har varit lättmonterade och gett en gedigen och robust känsla" säger Andreas Johansson, projektledare på Nymans El som varit elinstallatör i projektet.

I lägenheterna valdes att arbeta med en smartahem-lösning. Easy-systemet med visualiseringsprogrammet domovea som installerats i projektet är KNX fast enklare. Lägenhetsinnehavaren kan styra sin belysning via en app i telefonen eller surfplattan. En grundinställning är levererad med lägenheterna men varje lägenhetsinnehavare kan i efterhand ändra eller lägga till funktioner helt efter eget tycke vilket ger en stor flexibilitet och bekvämlighet. Nymans El jobbar nära kunden och är behjälpliga när andra funktioner önskas.

”Vi strävar alltid efter att arbeta tätt och professionellt tillsammans med våra kunder”, säger Andreas på Nymans El.

Projektet driftsätts snabbt och enkelt med programmeringsverktyget, TXA100. Allt görs med en smartphone, surfplatta eller dator via en kostnadsfri App. För installatören är programmeringssättet väldigt intuitivt och inga speciella förkunskaper krävs.

Inblick i projektet

Support och leveranssäkerhet

Att ha god hjälp och stöd i projekten är alltid viktigt för en installatör. Här har man försökt att utnyttja produktbredden för att minska på antalet kontaktytor vilket effektiviserar processen under byggtiden. Inte bara väggapparater och KNX utan också normprodukter från Hager används i projektet.

”Vi vill gärna ha en helhet och bredd från en leverantör i våra projekt vilket underlättar i kommunikationen med leverantören. Leveranser och inte minst support från Hagers säljare har fungerat väldigt bra under denna resan”, avslutar Andreas på Nymans El.

Fakta

Årtal: 2018
Plats: Östermalm, Stockholm
Fastighetsägare: CA fastigheter AB
Arkitekt: Lomar arkitekter
Installatör: Nymans El
Konsult (planering): Projekt El

Fördelar

  • Exklusiv känsla med väggapparater serie: Q1 och Q3
  • Varje lägenhetsinnehavare kan individuellt anpassa sin belysning i sin smartphone
  • Enkel driftsättning av smartahem-lösning
  • God hjälp och support under projektet

Ytterligare information om produkter i projektet