Praktisk lösning i kontorslandskap

med trekantskanal och golvboxar

Referensobjekt
KSRR i Kalmar

Trenden att bygga kontorsytor med öppet landskap fortsätter. Målsättningen i detta projekt var att kunna utveckla arbetsmiljön genom att erbjuda sina anställda en kreativ, attraktiv och effektiv arbetsmiljö. Det nya kontoret bidrar till denna utveckling genom att erbjuda en öppen planlösning i en attraktiv byggnad.

Den öppna planlösningen ställer speciella krav på kanalisationslösningen och för att få en ren och öppen känsla i rummet ville man på ett effektivt sätt dölja kablaget. Valet blev då enkelt när Hager presenterade en lösning med en vinklad golvkanal samt golvboxsystem.

Objektbeskrivning

Kommunalförbund KSRR i Kalmar

KSRR är ett kommunalförbund som ansvarar för insamling och behandling av hushållsavfall inom Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn och Torsås kommuner. Under 2018 har KSRR flyttat in i ett nytt huvudkontor i Kalmar. Huvudbyggnaden i två plan rymmer bland annat kundmottagning, vågadministration, ett aktivitetsbaserat kontorslandskap och generösa personalutrymmen.

En praktisk lösning

I och med det öppna kontorslandskapet ville kunden inte ha en traditionell fönsterbänkskanal monterad, utan ville hitta en lösning där man kunde placera vägguttagen och datauttagen i golvnivå. Med flexibilitet som utgångspunkt samt med hänsyn tagen till placering av fönster och radiatorer föreslog Hagers representant en lösning med en vinklad kanal längs golv och väggar. För att öka flexibiliteten ytterligare passade golvboxar utmärkt till vissa ytor.

Lösningen med golvkanal och golvboxar har gjort att lokalen upplevs som ren, snygg och fri från för mycket onödigt kablage. ”Hagers trekantskanal gjorde att vi fick fram en mycket praktisk lösning för projektet”, säger Per-Ola Olofsson på LR-installation.

Att alltid ha ett lösningstänk med kunden i fokus är viktigt för oss på Hager. Vi fokuserar mycket på att kunna erbjuda kundanpassningar med stor flexibilitet inte minst inom kanalisationsområdet.

Fakta

Årtal: 2018
Plats: Kalmar
Beställare: KSRR:
Installatör: LR-Installation Kalmar

Fördelar

  • Modern installation som ger en hållbar lösning över tid
  • Flexibel kundanpassning
  • Snyggt och estetiskt tilltalande. Värdeskapande för fastighetsägaren
  • Kanalisation och golvboxar ger brukaren en bättre flexibilitet och lättmöblerade utrymmen