Jimmy’z hotell, Göteborg

Göteborg får både en ny skyline och mötesplats när skyskrapan Kineum står klar år 2022. I byggnaden kommer bland annat hotellet Jimmy’z stoltsera med spa, nöjen och 230 hotellrum utrustade med smarta rumscentraler från Hager.

Fakta

Plats Gårda i Göteborg
Byggtid Start 2018, beräknas färdigställas under 2022
Antal hotellrum 230
Total yta 26 000 kvadratmeter

Projektdeltagare

Fastighetsägare Platzer Fastighet och NCC
Elinstallatör El-Otto
Arkitekt Reflex Arkitekter
Hotellägare Ess Group

En kristallvas som rymmer det mesta

Kontors- och hotellprojektet Kineum i Gårda blir 27 våningar högt och får formen av en vacker kristallvas, designad av Reflex Arkitekter. ESS Group ansvarar för hotellet som blir en helt ny upplevelsedestination.

ESS Group, som ligger bakom bland annat The Steam Hotel, Pigalle och Ystads Saltsjöbad, ska på 17 våningar skapa ett nytt slags hotell i byggnaden. Jimmy’z i Kineum utrustas med barer, träning, service, nöje, avkoppling och höga ambitioner som gör det till en unik destination som även kontorshyresgäster kommer ha tillgång till.

I huset ryms även ett flertal restauranger, från kolgrillsrestaurangen Archie’s grill och Maggie’s coffie joint till Gaby’s med inspiration från Little Italy och GogoGaga med influenser från New Yorks Korea town. Kronjuvelen är Pachanga Rooftop pool på våning 26 och 27, som blir en beach pool club och långt ifrån ett traditionellt spa.

Kineum kommer att omfatta en ny byggnad vid Ullevimotet om 26 000 kvadratmeter fördelat på 27 våningar, som byggs samman med befintlig byggnad om 16 000 kvadratmeter.

KNX-produkter från Hager styr i skyskrapan

Till Jimmy’z i Kineum specialbygger Hager alla rumscentraler till hotellrummen. När centralerna är testade, programmeras KNX-produkterna i rumscentralerna för att korta driftsättningstiden på plats och underlätta processen med programmeringen.
All dokumentation med exempelvis provningsprotokoll och ritningar kan montören sedan läsa digitalt på plats via en QR-kod.

Våra produkter i detalj