Lägenhet, Stockholm

Lena Nyholm har gjort sig ett namn som inredningsarkitekt. Hon har bland annat jobbat med inredningen till Så mycket bättre och Benjamins på TV4. Hemma i lägenheten har hon valt strömbrytare och vägguttag som matchar de olika rummen.

Bostadsfakta:

Område Saltsjökvarn
Antal rum 2,5
Total yta 79 m2

Personlig fakta:

Personer i hushållet Lena Nyholm och sambon Martin Berquist
Favoritpryl Tigern Peter
Detta inspirerar mig Naturen och människor
Hobby utöver inredning Fixa i stugan i Dalarna

Hemma hos inredningsarkitekten

Vid södra sidan av Stockholms inlopp ligger stadsdelen Saltsjökvarn. På ena sidan av bostadsrättsföreningen glittrar Saltsjöns vatten och på andra sidan reser sig en grönskande dunge upp mot en klippvägg. Här bor Lena med sin sambo.

Planlösningen är öppen och rummet är fyllt med prylar organiserade i vackra stilleben.

– Jag inreder alltid efter en känsla, snarare än en specifik stil. Min egna inredningsstil kallas för maximalism. Eller more is more. Varenda sak i mitt hem tycker jag om och blir glad av. Det är tråkigt att inredning blivit så pretiöst och korrekt. Hemmet ska vara kul, härligt och mysigt istället för trendigt och rätt, säger Lena.

Rummen i lägenheten känns mysiga och ombonade. Väggfärgerna går i två mörkgröna nyanser, mörkblått och mörklila. För att krona verket har hon valt strömbrytare och eluttag från berker som matchar rummens färger och inredning.

– Jag tycker att det är spännande med olika upplevelser i olika rum. I naturen är inte allt identiskt, där hänger allt ihop även om det inte är exakt samma. Och hjärnan håller sig pigg och alert om den får uppleva olika saker.

Inredningsarkitekt Lena Nyholm
Inredningsarkitekt Lena Nyholm

Spana in Lenas lägenhet