Flerbostadshus, Linköping

I centrala Linköping står kvarteret Eddan. Ett Londoninspirerat hyreshus med 230 lägenheter. Alla rum är utrustade med berker S.1 – strömbrytaren som ger de boende möjlighet att uppgradera designen genom att på egen hand byta ramen.

Fakta

Plats Linköping
Färdigställt: Våren 2020
Typ av byggnad: Hyresrätter och lokaler för handel
Total yta 17 200 m2

Projektdeltagare

Byggare ED Bygg
Fastighetsägare Stångastaden
Förvaltare Stångastaden
Elkonsult NEAB Linköping/GT el
Elinstallatör NEAB Linköping/GT el
Arkitekt Tengbom

Så enkelt byter du ramen

”Hyresgästerna kan själva byta utseendet på ramen”

Kvarter som skapar liv

Stångåstaden har byggt två kvarter med lägenheter i centrala Linköping. Byggnaderna rymmer 230 lägenheter med totalt 13 700 kvadratmeter boyta fördelat på allt från ett till fem rum och kök.

För att skapa en levande stadsmiljö rymmer bottenplan butiker, restauranger och andra verksamheter som skapar puls.
Vid första anblick ser kvarteren olika ut, men här finns en genomtänkt samhörighet i materialet. Bland annat har en speciell sorts handslaget tegel från Danmark använts. Inspirationen till detta kommer från Turnmill i London, där denna tegelsort dominerar.

Men det är inte bara utvändigt som Stångåstaden satsat på kvalitet. Lägenheterna är utrustade med berker S.1 från Hager. En enkel, funktionell och flexibel strömställare.
– Hyresgästerna kan ganska enkelt byta utseendet på ramen. Bland annat till rostfritt stål, aluminium eller glas, säger Gunnar Wennerberg, försäljningschef på Hager.

Fler bilder från projektet

Flexibla strömställare i Eddan

Strömställarserien berker S.1 står för standard. Strömbrytarna har satt ribban när det kommer till enkelhet, funktionalitet och tidlöshet. Serien har blivit ett naturligt val för både bostäder och kommersiella fastigheter, vid renovering och nybyggnation.

För att ta en närmare titt på urvalet av ramar, klicka här.