Vridbrytare
med belysning

Den första i sitt slag

Belyst vridbrytare
Nu i Serie 1930, Serie glas och Serie R.classic

Vi har uppdaterat våra runda vridbrytare. Serie 1930, Serie Glas och Serie R.classic finns nu tillgängliga med en unik funktion, den första belysta vridbrytaren på den svenska marknaden. Perfekt för exklusiva bostadshus, hotell eller historiska byggnader. Dessutom har vi uppdaterat insatsen i våra vridbrytare för att göra installationen ännu enklare.

Tre serier från Berker
I sitt bästa ljus

Serie 1930

Retro möter teknik, 1930-serien är baserad på Berker Bauhaus-klassikern och är en av de mest kända vridbrytarna någonsin. Valet är ditt: blank plast eller finaste porslin "made by Rosenthal".


Läs mer

Serie Glas

Allt annat än vardagligt, den nya LED-modulen ger en underbar effekt mot en glasbakgrund, vare sig det är i en gammal byggnad eller i moderna livsmiljöer. Ramarna finns tillgängliga i genomskinligt klart glas eller glas i vitmålad bakgrund.

Läs mer

Serie R.classic

Perfektion i sin renaste form, Den nya LED-modulen skapar ett dekorljus runt vredet i serien R.classic. Förutom plast, så ger högkvalitativa material som glas, aluminium eller rostfritt stål ett unikt intryck.

Läs mer

Vridbrytare med orienterings- och indikeringsbelysning?
Valet är ditt

De nya vridbrytarna finns med indikeringsbelysning och orienteringsljus. Det svala vita orienteringsljuset lyser kontinuerligt och gör brytaren diskret synlig i mörkret. Den varmvita statusbelysning kan indikera om ett vägguttag används eller en stör ej-funktion vid - t.ex. mötes- konferensrum. Belysningstyp ställs in på den integrerade LED-modulen. Vid behov kan orienteringsljuset stängas av via en brytare på LED-modulen.

Frontansicht Berker Drehschalter mit Orientierungslicht kaltweiß, Designlinie Berker Serie 1930.
Orienteringsljus, kallvitt
Frontansicht Berker Drehschalter mit Statuslicht warmweiß, Designlinie Berker Serie 1930.
Indikeringsljus, varmvitt

En riktigt ljusglimt:
LED-modulen

Belysningsmodulen kan anslutas till dom flesta nya vridbrytarna. Den låses på plats och förses säkert med kraft via kompressionsfjädrar direkt i insatsen, vilket innebär extra anslutningar. Det kan eftermonteras när som helst och ersättas ifrån fronten på insatsen. För detta ändamål måste endast täckplattan och vredet tas bort.

Prisma för perfekt ljusspridning

Varje vridbrytare är utrustad med en prisma, som också fungerar som ett centreringsverktyg för centrumplattan. Prisman skapar ett dekorljus runt vreden. På glaset utvecklar prisman en vacker aura.

Nya insatser
Högre vridprecision

Innehållet i de nya vridbrytarna har omarbetats helt och hållet: Den nya precisionen i vridmomentet imponerar med sitt unika intryck såväl som med sin kvalitet och hållbarhet. Stödring och kretsschema har man anpassat ifrån Hagers vägguttag, vilket gör de nya vridbrytarna ännu enklare, snabbare och säkrare att installera.

Frontansicht von der verstärkten Achse mit Zentrierring und Pozidrive-Schrauben.

01
Förstärkt axel med distansring
För bättre känsla och utmärkt smidighet vid vred.
Genom distansringen sitter centrumbrickan centrerat och robust.

02
Pz-skruv
För optimal kraftöverföring. Lättillgänglig framifrån.

03
Lättläst kretsschema
För snabb och säker anslutning.

04
Infällda klor
Produkten och har inga vassa kanter och är enkel att installera.

05
Kabelanslutning
Enkel- och mjukledare: för 0,75mm² - 2,5mm²

Enkel inställning
på LED-modulen

Belysningen kan aktiveras eller inaktiveras av elektriker via en brytare på LED-modulens framsida. Förstärkaren på baksidan aktiverar statusindikering. När lasten slås på tänds LED-modulen behagligt varmt vitt ljus. För att använda statusbelysningen måste en neutralledare vara ansluten till vridbrytaren. Med brytare och förstärkare har du flera olika konfigurationsalternativ.

Bild vom Schiebeschalter zum Ein- oder Ausschalten der Orientierungsbeleuchtung am LED-Modul.
Skjutbrytaren för belysning
Bild vom Jumper für die Statusanzeige am LED-Modul.
Förstärkare för statusindikering