Serie berker R.8

Sticker ut utan att sticka ut

En extra tunn strömställarserie
3 mm glas - endast från Hager

Front- och profilbild visar serie berker R.8 i svart glas


Uttrycket ”less is more” sammanfattar dagens trender inom design. Oavsett om det gäller en TV, surfplatta eller smartphone så skall de vara tunna och platta. Detta gäller även strömställare och uttag. Den nya serien berker R.8 övertygar med sin tunna design. Med endast 3 mm utstickande material, är detta en av de tunnaste strömställarserierna på marknaden. De nya ramarna finns i flertalet olika högkvalitativa material så som: glas, rostfritt stål och aluminium. Upptäck berker R.8 – den extra tunna strömställaren för de med högt ställda krav på design.

Less is more
Intervju med Erwin van Handenhoven

Material

R.3 och R.8
Perfekt familjeharmoni

Den nya strömställarserien berker R.8 följer designen från framgångsserien berker R.3, med undantaget att den är tunnare. Serien berker R.8 installeras djupare in i väggen och har därför en tjocklek på 3 mm, jämfört med berker R.3 vars tjocklek är 10 mm. Detta gör att berker R.8 blir nästan helt infälld i väggen. Formen förmedlar kraften i kontraster. Runda vippor och centrumbrickor i en ram med skarpa hörn (hörnradie 0,5 mm). Båda serierna kan kombineras perfekt. Serien berker R.8 i allmänytor så som i korridorer och vardagsrum tillsammans med serien berker R.3 i angränsande rum. En given familjemedlem!

Serie berker R.8 jämfört med serie berker R.3 i svart glas

Ramar

De matchande ramarna finns tillgängliga i 1- till 4-fack, för horisontell eller vertikal installation.

Illustration av ramar 1- till 4-fack i serie berker R.8

Insatser för alla applikationer

När det gäller funktionalitet är nya serien berker R.8 allt annat än platt. Alla berker R.1/R.3-insatser är möjliga att använda tillsammans med berker R.8.

Illustration av applikationsöversikt i serie berker R.8

Tunn konstruktion
Förenklad installation

Med strömställarserien berker R.8 gjorde vi inte bara ramen tunnare, utan minskade även installationstiden jämfört med likvärdiga konkurrerande produkter. För olika väggar finns två möjliga installationsvarianter, båda med grunt installationsdjup.

Profilbild av rektangulär dosa för hålvägg

Installation i hålvägg
Den klassiska hålväggsinstallationen görs med vår grå dosa som snabbt och enkelt installeras i alla väggar med reglar. Lika snabbt är den insatsen kopplad samt vippan och ramen monterade.

Profilbild av inmurningsbox till rektangulär dosa för hålvägg

Installation i solid vägg
Dosa-i-dosa-principen fungerar till alla typer av solida väggar (betong, sten och tegel). Först monteras den röda dosan. Sedan sätts den mindre grå dosan direkt i den röda. Dosa-i-dosa-principen kompenserar ojämna ytor och underlättar installationen av helinfällda väggapparater. Den kompensation som dosan erbjuder kan även skydda tunna ramar av ibland känsliga material, som t.ex. glas.

E-katalog

E-katalog

Information och tekniska data för berker R.8

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev

Aktuell information om lösningar och produkter