Villapaket easy


Inget hus är det andra likt, men med villapaketet får du en perfekt start

Paketet erbjuder en perfekt start för varje projekt. Man behöver sedan bara komplettera med produkter efter behov och projekt, t.ex. en dimmer eller två. Nya domovea ingår i villapaketet och gör det ännu enklare vid driftsättning, app-styrning och koppling till IoT-enheter. Reglera och övervaka bostadens ljus, ljud, kameror och andra smarta enheter extremt enkelt i en enda app(arat), oavsett om du är hemma eller på resande fot.

Funktionsförklaring:
Villapaket easy

En installation med ett villapaket easy innebär i grunden att installationen är precis densamma som en konventionell installation. Men med den fördel att systemet går att styra via en app i en smartphone, surfplatta eller dator och att en ökad nivå av automatisering kan ske jämfört med en konventionell installation. Integration av andra uppkopplade produkter så som Sonos, Philips Hue, väderstationer från Netatmo m.fl. samt tjänster som IFTTT och röststyrning via Google Assistant, Amazon Echo blir också möjlig.

Villapaket easy:
E-nr. 17 398 97

Innehåll produkter

Beskrivning Bild Ref.nr. E-nr. Antal
Spänningsförsörjning KNX + domovea
TXA114
 
17 387 15 1 st
domovea app-styrning
TJA670
 
17 398 99 1 st
Brytaktor 20-kanaler
TXM620D
 
17 388 89 1 st
Enkel tryckknapp komplett*
6380141109
 
17 390 60 9 st
Dubbel tryckknapp komplett**
6380142109
 
17 390 61 3 st

*Består av 3st delar insats 17 388 45 + vippa 17 387 85 + ram 1801041
**Består av 3st delar insats 17 388 46 + vippa 17 387 86 + ram 1801041

Nya domovea:
förenklar för installatörerna

En enda app(arat) för hela fastigheten

easy är ett av de snabbaste och enklaste sätten att driftsätta ett smart hem. Tillsammans med domovea (app-styrningen) så ökar möjligheterna då domovea förutom visualisering även innehåller driftsättningsmjukvara och ett gränssnitt till IoT-produkter och tjänster. Vid en driftsättning med domovea skapas automatiskt app-styrningen för kunden och blir till ett attraktiv och intuitivt användargränssnitt för styrning och övervakning i deras vardag, oavsett om de är hemma eller på resande fot.

Programmeringsverktyg

Första delen i nya domovea är programmeringsverktyget, eller programmeringsmjukvaran, för driftsättning av easy-systemet. Det är enkelt, går snabbt och ger dessutom kunden möjlighet att göra förändringar i installationen.

Visualisering

Andra delen i nya domovea är själva visualiseringen, eller app-styrningen som det ofta kallas. Denna använder man för att styra och övervaka fastigheten. Ett helt nytt och lättförstått användargränssnitt gör det enkelt och smidigt att styra sitt smarta hem.

IoT-gränssnit

Tredje delen i nya domovea är IoT-gränssnittet. Detta hittar man i domovea delen och gör det möjligt för fastigheten att kommunicera med och visualisera produkter från andra tillverkare så som Sonos, Philips Hue, Netatmo eller tjänster som t.ex. IFTTT, Amazon Echo, Google Assistant m.fl.

Varför ska man installera ett KNX easy-system?

Framför allt så är det ett system som ökar både säkerheten och komforten i fastigheten. Tänk att vara helt säker på att all belysning och ”onödiga” uttag helt automatiskt stängs av när man släcker i hallen. Eller varför inte komplettera inkommande vattenledning med en magnetventil? Då stängs även inkommande vatten av när man lämnar hemmet. Önskad belysning tänds upp när man närmar sig sitt hem eller trycker på en knapp innanför dörren. Slipp tanken om du stängde av kaffebryggaren innan du åkte hemifrån, nu kan du gå in och kolla i appen eller fråga Google Assistant som läser upp svaret för dig.

Flera av dessa funktioner är givetvis möjliga att göra även vid en konventionell installation

Men blir då betydlig mer tids- och materialkrävande, vilket gör att kostnaden ofta inte är försvarbar. Väljer man att installera ett easy-system, får man ett flexibelt och lätthanterat hem, som går att styra och övervaka oavsett om man är hemma eller på resande fot. Det är även enkelt att ändra funktioner på tryckknappar t.ex. efter hur man väljer att möblera. Man ser direkt om det är tänt/släckt i ett annat rum, än där man är, via indikeringsdioder på knapparna.

Den absolut största fördelen är att easy är KNX

Vilket går att driftsätta i en mjukvara som heter ETS. Denna mjukvara gör det möjligt för produkter från över 450 olika tillverkare att kommunicera med varandra och alla produkter talar ”samma” språk, utan egna dialekter med risk för missförstånd. KNX är en standard, har funnits sedan 1990 och är bakåtkompatibel. easy driftsättningen är något mer intuitiv och flexibel än ETS, vilket gör det möjligt för fler att prova på KNX och se hur driftsäkert och enkelt det verkligen är. Ett easy-system går att driftsätta via smartphone, surfplatta eller dator och ingen speciell mjukvara eller spetskompetens krävs.

Vissa leverantörer av smarta hem lösningar är inriktade på proprietära system

Med andra ord, egna fabrikatslåsta lösningar. Hager å andra sidan, arbetar konsekvent med den etablerade KNX-standarden. Alla våra system för fastighetsautomatik och smarta hem talar samma “språk” och interagerar med varandra. Detta gör dem möjliga att uppgradera efter behov. Vi kan på detta sätt garantera ett framtidssäkert system för alla våra kunder.

Ytterligare information