domovea
En byggsten
för det smarta hemmet


Anslut. Hantera. Visualisera.

Helt enkelt lysande:
En byggsten för alla funktioner

Fler och fler intelligenta enheter flyttar in i våra hem. För att kunna sammanföra dem under ”ett tak” bör för enkelhetens skull olika system integreras i ett enhetligt användargränssnitt. Detta är numera väldigt enkelt att göra:
Med domovea från Hager lägger du grunden för sammankopplade enheter i det smarta hemmet. Nya domovea ansluter, styr och visualiserar. Välj mellan två behovsbaserade varianter: domovea basic och domovea expert.

Endast en enhet, för maximal funktionalitet

Den nya visualiseringen

Domovea visualiserar och hanterar det smarta hemmet på ett annat sätt än tidigare. Dina kunder behöver inte längre öppna flera olika appar, det räcker med en domovea som hanterar alla smarta-hem-funktioner i en enda app: KNX, IoT och visualisering. Den presenterar enheterna visuellt och kännetecknas av sin enkla, intuitiva funktion och erbjuder stora möjligheter till personifiering.

Allt-i-ett-lösning

Med domovea basic kan du ansluta, hantera och visualisera KNX, IP och IoT-enheter. Detta gör styrning och reglering av ljus, ljudsystem, kameror och andra smarta objekt extremt enkelt - med bara en app. Tack vare IFTTT kommer även digitala tjänster att vara en del i det smarta-hem-systemet i framtiden. Förutom visualiseringen så är driftsättningsmjukvaran till KNX-easy samt IoT-Gränssnittet (TJA560) fullt integrerade. Dessutom finns ett inbyggt IP-gränssnitt för lokal programmering via ETS.

Med domovea expert får du möjlighet att bygga än mer avancerad automatik (sekvenser med mer avancerade funktioner). Det finns också virtuella termostater som kan användas som rumstermostater (du behöver bara hämta aktuell temperatur (börvärde) från någon KNX-givare. Antalet anslutningsbara kameror är också utökat till 50 (5 i basic). Dessutom finns ett inbyggt IP-gränssnitt för lokal/remote* programmering via ETS.

*kommer snart

domovea basic eller expert?

Helt i enlighet med våra och dina kunders önskemål erbjuder vi domovea i 2 versioner:

  • domovea basic innehåller alla nödvändiga grundläggande funktioner för ett smart hem.
  • domovea expert är den perfekta lösningen för mer komplexa krav och behov.

Lär dig i detalj vad som finns i båda versionerna:

domovea basic domovea expert
Rekommenderade användningsområden Enfamiljshus, flerfamiljshus, nybyggnation, modernisering, renovering och mindre kommersiella projekt Enfamiljshus, flerfamiljshus, nybyggnation, modernisering, renovering och mindre kommersiella projekt
Driftsättning av easy/KNX ja – 510 enheter ja – 510 enheter
ETS
S-mode-produkter
obegränsat antal obegränsat antal
ETS IP-gränssnitt lokalt lokalt + externt
IP-kameror 5 50
IoT obegränsat obegränsat
Sekvenser ja ja + avancerade
Temperaturreglering Styrning av börvärden och driftläge Styrning av börvärden och driftläge + möjlighet till virtuella termostater
easy Logo

easy blir ännu enklare med domovea

easy, det beprövade och kraftfulla systemet för ett funktionellt och driftsäkert smart hem blir nu ännu enklare och mer användarvänligt med domovea.

Snabbt och enkelt:
Integration av domovea i ett KNX-system

Med domovea kan du genomföra en smart installation i så väl bostäder som i mindre kommersiella projekt med ett fåtal steg.

Domovea hårdvaran är enkel att installera

De två produkterna TJA670 (domovea basic) och TJA470 (domovea expert) tar endast 6 moduler på DIN-skenan. Den har även en inbyggd 2-portars switch (RJ45) ifall man behöver koppla in någon annan apparat.

Öppna Hager Pilot och starta driftsättningen

Hager Pilot är den centrala appen eller gränssnittet som gör det möjligt för dig som installatör/systemintegratör att inte bara konfigurera domovea utan även överlämna den till din kund. Du kan hämta appen från Google Play eller App Store. Finns även tillgänglig till PC och Mac på www.hager.se/domovea

Konfigurera domovea och bygg upp systemet som du vill att det ska presenteras för användaren

Funktioner placeras ut i önskad struktur, där de namnges och ev. kommentar för dokumentationen skrivs in. Logik byggs upp och IoT-enheter och ev. önskade mätningar för t.ex. energi och temperatur läggs till.

Öppna domovea-appen och logga in för att komma igång med styrningen av fastigheten

Med domovea-appen kan du styra och övervaka installerade funktioner och lägga in ev. ikoner och bakgrunder. När du är klar lämnar du över systemet till användaren och du förlorar administratörsbehörighet till installationen. Om så skulle krävas kan användaren, som nu är administratör ge dig tillgång till installationen lokalt eller på distans.

domovea instruktionsvideos

För att se fler korta och tydliga domovea-videos, klicka här

Mer information om de integrerade delarna i domovea

IoT-Gränssnitt

IoT-Gränssnitt symbolbild

Kopplar samman Internet of Things-enheter med KNX.

easy

easy Logo

Med easy kan du enkelt driftsätta ett KNX-system och du tar en av de enklaste vägarna till ett smart hem.

E-katalog

Villapaket

Utbildning

Nyhetsbrev