Kraftens evolution.

Utformat för att vara effektivt, konstruerat för att vara pålitligt. Upptäck möjligheterna med strömskensystemet unibar H för 800 A till 4 000 A.

Du kommer definitivt att uppskatta unibar H
skapad efter dina behov

Nu för tiden behöver energidistributionen inte bara vara flexibel och billig utan även platsbesparande, säker och ha en lång livslängd. Strömskensystemet unibar H från Hager uppfyller allt detta. Och lite till. Upptäck de fyra främsta fördelarna som utmärker unibar H.
Ta ett kliv in i framtiden:
effekt där du behöver det.

unibar H är ett flexibelt och expanderbart modulsystem
som är perfekt anpassat efter dina behov.

Upptäck möjligheterna.

Ta reda på mer

De fyra främsta fördelarna
med unibar H

01 Effektiv planering unibar H ger er friheten att planera i en ny dimension. Inte bara för att produkten ger dig alla komponenter från grunden med maximal geometrisk variation. Utan även för att alla produkter i strömskensystemet finns tillgängliga för byggnadsinformationsmodellering (BIM) för att stödja effektiv digital planering in i minsta detalj. Och om du fortfarande är i behov av en specialanpassad lösning på grund av de arkitektoniska förhållanden kan vi enkelt tillverka den åt dig, just in time.

02 Lätt att använda Det bästa med kompletta installationer är när de fungerar felfritt. Det är just därför som vi har lagt extra fokus på enkel installation och montering på plats. Alla delar är redan förmonterade och behöver bara installeras enligt vår detaljerade bruksanvisning. Vid behov kan du alltid ändra eller byta ut enskilda delar även efter monteringen.

03 Välriktade investeringar är alltid ett problem, särskilt inom B2B-sektorn. Just av den anledningen erbjuder vårt strömskensystemet unibar H en enkel men viktig princip: den bästa lösningen baserat på din budget. Jämfört med kabelbaserade installationer är det ännu mer kostnadseffektivt, kräver mindre arbete vid installationen och är helt underhållsfritt – våra kunder får en framtidssäkrad investering.

04 Pålitligt system. Även om vi har lagt mycket energi på att göra strömskensystemet unibar H lätt att planera och använda är det ett väldigt avancerat system. unibar H har genomgått rigorösa tester och har flera certifikat för att ge kunderna den höga säkerhet de förväntar sig, precis som med alla produkter från Hager.

Effektiv planering och montering:
Därför gör unibar H skillnad.


unibar H förenklar projekteringsarbetet.

Eftersom unibar H är ett väldigt effektivt system säkerställer
det eldistributionen hela vägen. Då kan installatören förlita
sig på Hagers standardiserade och beprövade anslutnings-
element som gör det särskilt enkelt och säkert att ansluta
uttagslådor och skenelement.

Komponenter som kompletterar
systemet perfekt.

Strömskensystemet unibar H kombinerar olika komponenter som är perfekt anpassade efter varandra. Alla komponenter är specifikt anpassade efter kundens behov. På så sätt kombinerar unibar H fördelarna hos ett effektivt modulsystem med fördelarna hos ett specialanpassat system. För kunden innebär detta att den bästa lösningen för byggprojekt anpassas utefter de arkitektoniska förhållandena.

Diagram över
de åtta grundkomponenterna:

1. Anslutning i ställverk
2. Rakt skenelement, med eller utan instick
3. Hörn, stående (knä)
4. Hörn, liggande (böj)
5. T-stycken (T-element)
6. Dubbel vinkel, stående/Z-knä (Z-element)
7. Förgreningsenhet
8. Fästmaterial

Flexibelt om så önskas,
expanderbart då det krävs.

Strömskensystemet unibar H är framtaget för att möjliggöra effektiv planering och montering. Med det som mål har unibar H utformats som ett komplett modulsystem – helt flexibelt och expanderbart för att kunna hantera alla utmaningar som kan uppstå under bygget. Vi följer kundens specifikationer när vi skapar montageritningen för strömskensystemet. Skenuppbyggnaden anpassas efter lokala förhållanden och kan när som helst modifieras.

unibar H erbjuder en mängd olika godkända anslutningar till skåp från Hager. Den öppna anslutbarheten till andra standardsystem på marknaden underlättar effektiv och tillförlitlig strömförsörjning.

Tack vare den kompakta konstruktionen är strömskensystemet väldigt platsbesparande. Ingen böjradie av något slag, eller liknande, uppstår vid ändring av riktning.

Med en genomsnittlig livslängd på över 25 år för en installerad strömskena är investeringen säkrad. Dessutom är det installerade systemet underhållsfritt. Fästbultarna vid anslutningsfogarna kan kontrolleras vid en senare tidpunkt utan att man behöver koppla från strömskensystemet (kapslingsklass IP55/IP65).

Videon om unibar H.
Ta en titt på funktionerna och fördelarna.

Strömskensystemet från Hager.
Allt från ett och samma ställe.

Hager erbjuder lösningar och tjänster till elinstallationer för alltifrån bostadshus till affärsverksamheter. Detta inkluderar energidistributions- och mätvärdesinsamlingssystem, kabeldragnings- och rumsanslutningssystem, säkerhetsteknik och dörrkommunikation samt ställverk och intelligent fastighetsstyrning.

Med varje ny innovation försöker Hager att göra elinstallationer ännu bättre genom att tillhandahålla nya lösningar, produkter och tjänster. Allt för en mångsidig, enkel och säker elinstallation för såväl experter som konsulter, planeringssamordnare och installatörer.


Vill du ha tryckt information?
Ladda ner vår rapport om unibar H.

Ta reda på mer om Hagers strömskensystem.

Ladda ner


Tillgodoser flera behov
i ett enda system.

I vår värld görs framsteg varje dag. I takt med att människor tar klivet in i framtiden ökar utmaningarna som vi alla måste hantera. Dagens krav på energidistribution är redan skyhöga och när vi blickar framåt blir kraven allt större. För dem som bär ansvaret – exempelvis elkonsulter och elinstallatörer – blir det därmed allt viktigare att en lösning går att lita på. Som tillverkare är vi mycket väl medvetna om vårt eget ansvar. Vi kan ta hand om våra kunder genom att erbjuda avancerade lösningar som tillgodoser deras behov samtidigt som vi tar utvecklingen ett steg längre och tänker på morgondagen, redan idag.

Vi ser tydligt ett framtida behov av kraftfull och pålitlig energidistribution inom alla byggprojekt, särskilt vad gäller funktionsbyggnader, infrastruktur och industrier. Med denna vetskap måste vi också observera det faktum att om vi på Hager ska kunna tillhandahålla en pålitlig lösning för energidistribution, måste vi ta hänsyn till alla våra kunders behov för att kunna erbjuda en helhetslösning, kombinerad i ett enda system som är säkert, effektivt och lätt att använda.

Varför ska du välja Hager till
ditt elinstallationsprojekt?

Familjeföretag

Hager är ett familjeägt företag med mer än 11 500 anställda, tillverkning på 22 platser runt om i världen och kunder i mer än 120 länder.

Hög säkerhet

Vi fokuserar på både produkt- och personsäkerhet. Därmed erbjuder vi produkter av toppkvalitet.

Framtidssäkert

Era kunders behov förändras, precis som våra lösningar! Vi erbjuder fler och fler innovationer så att ni kan utveckla ert företag.

Support

Med vår lokala och globala support hjälper vi dig att utvecklas varje dag.

Hållbarhet

Vi tar oss an elektricitet på ett helt nytt sätt för en bättre, renare och mer hållbar planet. Våra lösningar gör livet säkrare, bekvämare och tryggare.

Erfarenhet

Vi har utvecklat innovativa och unika lösningar för elmarknaden sedan 1965. Vi förstår dina utmaningar bättre än någon annan.


Har du frågor?
Våra experter svarar gärna.

Oavsett om det gäller planering eller installation så finns vi med dig hela vägen.

Kontakta oss

Mot nya mål:
Utöka din kompetens och
utforska nya möjligheter.

Skräddarsydda utbildningar riktade mot projektörer och installatörer.
Gå in på djupet och upptäck våra utbildningar och få svar på dina frågor.


Upptäck mer