BKIS - infälld fönsterbänkskanal

Elegant, diskret och flexibel

BKIS den helt infällda kanalen ger ett modernt och stilrent intryck

Fördelarna med att inga beläggningar med damm, smuts och bakterier finns gör den extra hygien- och miljövänlig. Något som spelar stor roll främst då inom sjukhusmiljöer men även av stor vikt i förskolor/skolor, kontor och andra offentliga lokaler.

Möblering blir enklare och resultatet utseendemässigt är en stor fördel.

Monteringen är mycket enkel då endast ett spår på 105-110mm krävs. Spårningen görs enklast med laser och cirkelsåg. Varje regel förses med en monteringskonsol och därefter är det fritt fram att sätta dit sidfronterna upp- och nertill. Nu är näst intill kanalen klar – snabbt och enkelt!

Med BKIS kan du byta från vanlig utanpåliggande installation till en flexibel enkel infälld. Det är en snabb och enkel installation. Lättare att möblera, miljön förbättras utan att dam samlas ovanpå en utvändig kanal och städningen minimeras.

Horisontell installation

Skruva först fast konsoler på den avsedda installationshöjden. Först bör detta område täckas med plastfolie som skyddar mot damm och glasfiber.

Gipsskivorna fästs direkt dikt konsolerna både ovan- och nedanför.

Sidoprofilerna, liksom mittprofil för dubbelkanal, trycks fast på konsolerna och låses med spärren.

Lägg kablarna i utrymmet på konsolen och sätt fast de frontmonterade apparaterna/uttagen genom att helt enkelt trycka in dem framifrån. Tänk på jordningen.

Vertikal installation

Öppningsbredd på 105–110 mm. Eftersom inga stående profiler finns tillgängliga för vertikal installation används konsoler med stödplattor. Alternativt sätts kottlingar upp som den vanliga konsolen fästs på. (När det gäller 2-fackskanal behövs en öppningsbredd på 205–210 mm)

På samma sätt som vid horisontell installation, fästs sidoprofilerna nu i konsolerna och låses med spärren. Sidoprofilerna och konsolerna stabiliserar varandra.