Strömbrytare och
fastighetsstyrning
Från elegant standard till skräddarsydda lösningar

 


Elegans och funktion

Våra strömbrytare och styrsystem i serie berker har tillverkats sedan 1919. Ända sedan start har vi kombinerat intelligent teknik med användarvänlighet och kvalitet. Den vackra och stilrena designen tillför alltid elegans och funktion till varje rum. Kanske är det därför de prisbelönta brytarna finns i några av världens mest spännande byggnader.

Ett traditionellt varumärke för framtiden

Den första vridbrytaren tillverkades redan 1919. Bröderna Robert och Hugo Berker hade sin första fabrik i tyska Schalksmühle. 20 år senare flyttades produktionen till Ottfingen. Det anrika varumärket har varit en del av Hager sedan 2010.

Tradition

Den svarta brytaren mot den vita ramen var lika estetisk och funktionell 1919 som den är karakteristisk för berker i dag.

Innovation

Tack vare berkers design och tekniska funktioner vågar vi påstå att vi är ledande när det kommer till form, funktion, användarvänlighet och kvalitet.

Tidlösa

Berkers brytare och system är tidlösa, funktionella och hållbara. För allt fler arkitekter är frågan inte om, utan vilken berker-serie man ska välja.

Hållbarhet

Vi prioriterar hållbarhet högt. Från miljövänlig produktion till smarta förpackning och effektiva transporter.

Design

Oavsett om det är klassiskt, nyklassiskt eller modernt: så står berker för utmärkt design.

Mångfald

Hos berker hittar du den största variationen av former och individuella lösningar, oavsett arkitektens behov.

Kvalitet

Material, produktion, rådgivning och tjänster – berker erbjuder högsta kvalitet inom alla områden.

Anslutning

Berkers brytare och system är kompatibla med dagens teknik. Systemen är också förberedda för morgondagens tekniska lösningar inom hemautomation.

Berker strömställarserier
Upptäck möjligheterna

Berker består av 22 olika strömställarserier som sträcker sig från klassik till nutida design. Dessutom har du möjlighet att välja mellan flera olika material. Vår design finns från elegant standard till manufaktur.

Berker S.1
Berker S.1
Berker B.3
Berker B.3
Berker B.7
Berker B.7
Berker Q.1
Berker Q.1
Berker Q.3
Berker Q.3
Berker Q.7
Berker Q.7
Berker R.1
Berker R.1
Berker R.3
Berker R.3
Berker R.8
Berker R.8
Berker Serie 1930
Berker Serie 1930
Berker Serie 1930 Porslin
Berker Serie 1930 Porslin
Berker Serie Glas
Berker Serie Glas
Berker Serie R.classic
Berker Serie R.classic
Berker TS
Berker TS
Berker W.1
Berker W.1

Design med höga
estetiska krav

Med berker får du alltid eleganta detaljer – oavsett om det är i smarta bostäder, designhotell, historiska byggnader eller inom fastighetsautomation.

Berker har vunnit 48 internationella designpriser de senaste åren. De prisbelönta strömbrytarna har samma krav som bra arkitektur. Alltså tidlöshet, funktionalitet och hållbarhet.

Läs mer

Funktioner

Berker har skapat en portfölj av brytare med upp till 700 möjliga kombinationer av ramar, vippor, uttag och insatser. Variationerna är nästintill oändliga. Vi lovar att du kommer hitta din drömlösning. Inte bara designmässigt – utan också när det kommer till funktion, komfort och säkerhet.

Vägguttag med USB
Ny standard: Laddstation för telefoner, digitalkameror, klockor och så vidare.

Multimediauttag
Uttag för nästan alla multimedalösningar. Vi erbjuder anslutningar för surfplattor, projektorer, skärmar, HI-FI-system med mera.
Belysningsstyrning
För ökad komfort, energieffektivisering och säkerhet. Berker erbjuder rörelsevakter, uttag med LED-belyst orienteringsljus, dimmers och timers.
Jalusistyrning
Allt som krävs för att styra jalusier. Styrningen kan även kombineras med timers och väderstationer. Detta innebär ökat skydd mot såväl inbrott som oväder.
Temperaturreglering
Med termostater får du alltid önskad temperatur. När du inte längre är i rummet kommer systemet automatiskt att sänka temperaturen på er begäran.
Radio Touch
Där ni monterat dosor finns möjlighet att sätta Radio Touch. Väljer ni att kombinera den med ett multimediauttag finns möjligheten att utnyttja externa ljudkällor.
Elektronisk plattform
Berker har lösningar med trådlösa knappar för batteri- eller nätanslutna enheter. Det möjliggör brytare och radiosändare för styrning av jalusier, ljus, tidutlösare och andra centrala funktioner som ett hus i regel behöver.

Hager Ready:
Din digitala assistent

Hager Ready hjälper elektrikern genom alla planeringssteg inom bostadsbyggande. Med appen kan du planera allt från små jobb till hela rumslösningar.

Till Hager Ready

Missa inte:
Vårt magasin för arkitekter

Berker Blueprint är vår tidning om mästerliga byggnadsverk från det förflutna fram till i dag. Ladda ner tidningen som PDF.


Till Berker Blueprint

Broschyrer


Progressiva lösningar och innovativa produkter. Om du vill veta mer om våra brytare kan du ladda ned eller beställa våra broschyrer här.


Till broschyrerna

KNX
Smarta lösningar

KNX är en standard inom fastighetsautomation som öppnar dörren till det intelligenta hemmet där din fantasi sätter gränserna. För att komma igång behöver du som elektriker installera en busskabel parallellt med 230 V-kabeln, som ansluter strömbrytare med termostater, rörelsedetektorer, armaturer och andra enheter. Detta innebär att du kan styra och övervaka alla enheter på ett smidigt och bekvämt sätt.

Nyheter

Vridbrytare med belysning

Serierna 1930, Glas och R.classic finns nu tillgängliga med belysta vridbrytare.

Ny Vriddimmer för LED

Vriddimrarna från berker har designats speciellt för LED-lampor.

Vägguttag med USB

Uttaget med två USB-laddutgångar sarar plats, monteringstid och kostnader.