Allmänna använ­dar­villkor
Hager­Ready


Inled­ning

Appli­ka­tionen "Hager Ready" (nedan kallad "Hager Ready App") är en appli­ka­tion publi­cerad av Hager Elektro AB (nedan kallad "Hager") och som körs på iOS och Android för mobil­te­le­foner och surf­plattor samt Windows för PC.

Åtkomst till och använd­ning av samt­liga funk­tioner i Hager Ready App omfattas av dessa allmänna använd­nings­villkor (”AAV”). Till­gång till och använd­ning av Hager Ready App förut­sätter och innebär därmed ett uttryck­ligt, i förtid givet, heltäc­kande och full­stän­digt godkän­nande av dessa vid var tid gällande AAV.

Hager rekom­men­derar att använ­dare behåller en utskriven kopia av den version av dessa AAV som är giltig vid tidpunkten för använd­ningen av Hager Ready App.


  • Kapitel 1: Defi­ni­tionen

    För dessa AAV har termerna som används nedan, oavsett om de används enskilt, i flertal, i bestämd eller obestämd form, följande bety­delser:

    • "AAV": innebär dessa allmänna använ­dar­villkor för Hager Ready App
    • "Använ­dare" innebär en fysisk person som är profes­sio­nellt verksam inom området för elin­stal­la­tion och som kommer åt och använder Hager Ready App
    • "Auto­ma­tiskt Läge”: innebär det auto­ma­tiska plane­rings­läget som gör att antalet och egen­ska­perna för jord­fels­bry­tare kan beräknas genom antalet kretsar valda från en lista med tillämp­ningar i en elekt­risk instal­la­tion och i enlighet med Hagers rekom­men­da­tioner (såsom för belys­ning, uttag, tvätt­ma­skiner o.s.v.)
    • "Cloud": hänvisar till moln­lös­ningen Micro­soft Azure
    • "Hager": innebär före­taget Hager Elektro AB, Bifrost­gatan 36, 421 44 Mölndal
    • "Hager Ready App": innebär, å ena sidan, (i) program­varan "Hager Ready" för Mobil, Surf­plattor och PC som är till­gänglig för nedladd­ning i respek­tive butiker av Apple, Google och Micro­soft samt erbjuds av Hager, och andra sidan, (ii) program­vara som används av Hager i samband med nytt­jandet av de olika funk­tio­nerna som erbjuds via tjänsten "Hager Ready" och som beskrivs mer detal­jerat i artikel 5 och artikel 6 i dessa AAV
    • "Manu­ellt Läge": innebär det manu­ella plane­rings­läget där Använ­dare beräknar antalet och egen­ska­perna hos de produkter som finns i fördel­nings­cen­tralen. I Manu­ellt Läge kontrol­lerar Hager Ready App över­ens­stäm­melsen av fördel­ningen enligt Hagers rekom­men­da­tioner och ger Använ­dare motsva­rande åter­kopp­ling
    • "Mobil": innebär de smartp­hones med vars hjälp Använ­dare kan komma åt appli­ka­tioner via en inter­netupp­kopp­ling
    • "PC: hänvisar till de person­da­torer som används för att komma åt appli­ka­tioner via en inter­ne­tan­slut­ning."
    • "myHager": innebär en webb­plats som erbjuds av Hager och som tillåter Använ­dare som har skapat ett person­ligt konto att få till­gång till olika tjänster. Detta omfattar särskilt instal­la­tion och använd­ning av produkter från Hager Group, hante­ring av projekt­listor, hämt­ning av pris­listor, nedladd­ning av program­vara, beställ­ning av affärs­verktyg på webb­platsen www.hager.se, o.s.v. Genom att skapa ett person­ligt konto på myHager godkänner Använ­dare samti­digt de allmänna vill­koren för använd­ningen av myHager
    • "QR-kod": innebär en tvådi­men­sio­nell streckkod vars inne­håll snabbt kan avkodas genom avläs­ning med Mobil eller Surf­plattor och som kan användas för att prak­tiskt starta åtgärder, exem­pelvis genom att visa multi­me­di­e­in­ne­håll eller öppna en webb­plats
    • "Slutan­vän­dare": innebär använ­daren av den elektro­niska instal­la­tionen, vanligtvis Använ­dares egen kund
    • "Tali­gen­kän­ning”: hänvisar till den funk­tion med vars hjälp Använ­dare kan ange belast­ning (för belys­ning, uttag, tvätt­ma­skin o.s.v.), med stöd av Google rösti­gen­kän­nings­teknik för Android och från Apple för iOS (Siri).
    • "Surf­plattor": innebär de pekskärmar med vars hjälp Använ­dare kan komma åt appli­ka­tioner via en inter­netupp­kopp­ling
    • "Åtgärd”: innebär en åtgärds­möj­lighet kopplad till produk­tens art samt egen­skaper och som beskrivs med hjälp av en text och ett distinkt pikto­gram. Exem­pelvis då Använ­dare väljer produkten ugn, så beskriver Hager Ready App auto­ma­tiskt den rekom­men­de­rade åtgärden Hager-produkten kräver (t.ex. en dvärg­bry­tare med lämplig ström­styrka) samt visar ett pikto­gram på en spis med motsva­rande bild­text.
  • Kapitel 2: Syftet

    Syftet med dessa AAV är att beskriva de villkor under vilka Använ­dare får och kan få till­gång till och använda Hager Ready App.

    Använ­dare ger sitt uttryck­liga, i förtid givna, heltäc­kande och full­stän­diga godkän­nande av dessa AAV då Hager Ready App är instal­lerad på Använ­dares Mobil och/eller Surf­plattor samt då Använ­dare börjar använda sig av Hager Ready App (exem­pelvis när Använ­dare skapar ett nytt projekt eller redi­gera ett befint­ligt projekt).

  • Kapitel 3: Ändringar av dessa AAV

    3.1 - Hager förbe­håller sig rätten till att vid var tid ändra dessa AAV. Exem­pelvis för att anpassa dessa AAV till legala eller norma­tiva föränd­ringar och/eller den tekniska utveck­lingen av Hager Ready App.

    3.2 - Dessa AAV kan komma att ändras regel­bundet. Därmed uppmanas Använ­dare att kontakta Hager vid frågor rörande förtyd­li­ganden avse­ende tillämp­ningen av de vid var tid gällande AAV vid använd­ningen och den tekniska utveck­lingen av Hager Ready App.

    3.3 - Då Använ­dare inte önskar godkänna de ändrade AAV ska Använ­dare omedel­bart upphöra med sin använd­ning av Hager Ready App. Vid fort­satt använd­ning av Hager Ready App efter publi­ce­ringen av de ändrade AAV anses Använ­daren genom sådan använd­ning ha gett sitt uttryck­liga, i förtid givna, heltäc­kande och full­stän­diga godkän­nande av de vid var tid ändrade AAV.

  • Kapitel 4: Förut­sätt­ningar för använd­ning av Hager Ready App

    4.1 - För att använda sig av Hager Ready App behöver Använ­dare:

    Inneha Mobil eller Surf­plattor som är utrus­tade med ett Android eller iOS opera­tiv­sy­stem i lägsta version Android 8.0 Marsh­mallow eller iOS 15.0 samt är anslutna till internet För PC krävs opera­tiv­sy­stem Micro­soft Windows 10.0.
    ladda ner Hager Ready App som finns till­gänglig i Apple Store, Google Store eller Micro­soft
    påbörja använd­ningen genom att klicka på en av knap­parna ”skapa ett nytt projekt” eller ”redi­gera ett befint­ligt projekt”
    4.2 - ANVÄN­DARE GARAN­TERAR ATT:

    ANVÄN­DARE ÄR EN PROFES­SIO­NELL ELEKT­RIKER
    DET LAND DÄR ANVÄN­DARE ÄR BOSATT I SAMT DÄR MOBIL OCH/ELLER SURF­PLATTOR BEFINNER SIG ÄR SVERIGE (nedan kallat "Desti­na­tions­land")
    ATT ANVÄN­DARE HAR RÄTTSLIG MÖJLIGHET ATT ANVÄNDA HAGER READY APP DÅ ANVÄN­DARE ÄR MYNDIG OCH INNEHAR FULL RÄTTSLIG HAND­LING­FÖR­MÅGA, D.V.S. INTE BEFINNER SIG UNDER FÖVAL­TAR­SKAP ELLER INNEHAR SIN GODE MANS GODKÄN­NANDE FÖR ANVÄND­NINGEN AV HAGER READY APP.

    4.3 - Hager kan inte hållas ansvarig om Hager Ready App används av personer som inte uppfyller vill­koren i artik­larna 4.1 och 4.2 ovan i dessa AAV. Om Använ­dare utanför Desti­na­tions­land använder sig av Hager Ready App, görs detta på Använ­dares egen risk och Använ­dare är ensamt ansvarig för att följa de lokala regler där Använ­dare tillämpar och använder Hager Ready App och utför en Åtgärd. Hager från­säger sig därmed, till den grad det är juri­diskt möjligt, allt ansvar för even­tu­ella skador eller sådan förlust som beror på en Använ­dares till­gång till eller använd­ning av Hager Ready App och/eller utfö­randet av en Åtgärd samt som sker utanför Sveriges gränser.

  • Kapitel 5: Hager Ready App funk­tioner

    Hager Ready App erbjuder Använ­dare bl.a. följande alter­na­tiva funk­tioner:

     

    • Att gene­rera doku­ment i PDF-format rela­terat till över­läm­nandet av bostads­pro­jekt, såsom scheman och etiketter i enlighet med bransch­mässig stan­dard, samt auto­ma­tisk eller manuell säker­hets­mässig lagring av projekt i Cloud enligt använ­darin­ställ­ningar i Hager Ready App
    • Att gene­rera en auto­ma­tisk QR-kod som ger till­gång till rele­vant infor­ma­tion genom etikett­rem­sorna för Slutan­vän­daren; och/eller
    • Att skapa pappers­ut­skrifter av gene­re­rade doku­ment.

    NOTERA: Hager Ready App är ett enkelt verktyg för att göra det lättare för Använ­dare, d.v.s. profes­sio­nella elekt­riker, att utföra vissa uppgifter i sitt arbete. Elekt­riska krets­scheman får endast utar­betas av en speci­a­list i enlighet med gällande bransch­mäs­siga stan­darder och före­skrifter. Använ­dare är ensamt ansvarig för använd­ningen av Hager Ready App samt resul­tatet därav och de uppgifter som uppges av Använ­daren.

  • Kapitel 6: Använd­ning av Hager Ready App

    Det är kost­nads­fritt att använda Hager Ready App.

    "Gäst­ver­sion" hänvisar till den version av Hager Ready App som Använ­dare kan använda utan att regi­strera sig via myHager. Med Gäst­ver­sionen kan Använ­dare gene­rera upp till tre (3) doku­ment, dock utan möjlighet till att spara dem i Molnet.

    "Doku­ment" innebär antingen ett krets­schema eller en etikett­remsa.

    "Normal­ver­sion" avser den version av Hager Ready App som Använ­dare måste använda i följande fall:


    • efter att ha uttömt Gäst­ver­sion (d.v.s. gene­re­ring av fler än tre (3) doku­ment)
    • om Använ­dare önskar spara sina projekt i Cloud

    För att få till­gång till Normal­ver­sionen, måste Använ­dare skapa ett person­liga konto på myHager eller logga in med ett befint­ligt myHager-konto. Hager Ready App har därefter följande funk­tioner;

    a) Gene­re­ring av PDF-doku­ment i samband med över­läm­ning av ett bostads­pro­jekt:

    Genom att skapa ett nytt projekt kan Använ­dare åter­skapa struk­turen på en fördel­ning genom att välja sina produkter med hjälp av en urvals­guide och/eller en lista över förde­fi­ni­e­rade produkter. Använ­daren kan skapa ett projekt på två sätt; antingen genom Manu­ellt Läge eller Auto­ma­tiskt Läge.

    När projektet har skapats kan tillämp­ning­arna matas in manu­ellt eller genom röst­kom­mando genom Tali­gen­kän­ning. För Tali­gen­kän­ning behöver Använ­dare akti­vera mikro­fonen och låta Google och/eller Apple spela in, skicka samt bear­beta röst­datan. För mer infor­ma­tion om Googles och Apples data­skydd, se https://safety.google/privacy/data/ och https://www.apple.com/legal/privacy/en-ww/. Hager kan inte hållas ansva­rigt för fel i denna teknik.

    Genom att ändra enhe­terna i kret­sens diagram­struktur, kan Använ­daren ändra den elekt­riska struk­turen i sin fördel­ning. Genom att klicka på OK kan Använ­daren ange projekte­gen­ska­perna och kontak­tin­for­ma­tionen till Slutan­vän­daren samt gene­rera etiketts­remsor och krets­schema i PDF-format.

    Om Använ­dare klickar på "Existe­rande projekt" kommer listan över projekt Använ­dare redan påbörjat (via Cloud, Mobil eller Surf­plattor) att öppnas igen för att kunna ändras eller slut­föras.

    b) Beräk­ning av jord­fels­bry­tare:

    Hager Ready App är ett enkelt verktyg för att göra vissa uppgifter lättare för Använ­dare. Använd­ningen av det Auto­ma­tiska Läget befriar inte Använ­daren från skyl­dig­heten att själv kontrol­lera och utföra de nödvän­diga prov­tag­ning­arna, åtgär­derna m.m. för att säker­ställa att projektet uppfyller vid var tid tillämp­liga bransch­mäs­siga stan­darder och före­skrifter.

    c) Spara projekt i Molnet:

    Använ­dare har möjlighet att spara sina projekt på ett säkert sätt på ett moln­lag­rings­ut­rymme, förut­satt att Använ­dare loggar in med sitt person­liga myHager-konto.

    Data och projekt finns på ett säkert sätt sparat i Micro­soft Azure i data­center belägna i Europa.

    Använ­dare har möjlighet att ställa in huruvida lagring ska ske auto­ma­tiskt eller manu­ellt. Auto­ma­tisk lagring innebär att alla projekt lagras lokalt på Mobil eller Surf­plattor samti­digt som projekten lagras auto­ma­tiskt i Cloud då Använ­dare har inter­ne­tan­slut­ning. Manuell lagring innebär att Använ­dare väljer de projekt som ska lagras i Cloud, medan de andra projekten uteslu­tande lagras lokalt på Använ­dares Mobil eller Surf­plattor. Fördelen med att lagra i Cloud är att Använ­dare kan redi­gera projekten från annan Mobil eller andra Surf­plattor.

    d) Skapa en auto­ma­tisk QR-kod:

    Hager kan inte hållas ansvarig för felaktig använd­ning av etikett­remsor av Använ­dare eller Slutan­vän­dare.

    NOTERA: QR-kod skapas auto­ma­tiskt till­sam­mans med etikett­rem­sorna och skrivs ut till­sam­mans med etikett­rem­sorna. Det är inte möjligt att skapa enbart QR-koden eller utelämna den.

    e) Skriva ut doku­ment:

    Använ­dare kan skriva ut de doku­ment som Använ­daren har gene­rerat i PDF-format. Hager kan inte hållas ansvarig för ett fel i tryck­ut­rust­ningen.

    f) Delnings­funk­tioner:

    Använ­dare har möjlighet att dela delar av infor­ma­tionen gene­rerad via använd­ningen av Hager Ready App via e-post, SMS eller via sociala nätverk.

    Använ­dare är ensamt ansvarig för all typ av delning till och på tredje parts webb­platser och för delningens konse­kvenser. Använ­dare är medveten om att de resultat och den infor­ma­tion som delas av Använ­dare via tredje parts webb­platser är till­gänglig för tredje parts gransk­ning.

    Använ­dare är medveten om att denna typ av delning inte är säker och utförs på eget ansvar. Hager kan således inte på något sätt hållas ansvarig för följ­derna av en sådan delning.

  • Kapitel 7: Avstäng­ning av Hager Ready App

    7.1 - Hager förbe­håller sig rätten att avbryta driften av Hager Ready App vid var tid, med eller utan förvar­ning, särskilt för att instal­lera bugg­fixar, utföra uppda­te­ringar av Hager Ready App eller för att vida­re­ut­veckla Hager Ready App:s inne­håll eller utse­ende. I möjli­gaste mån kommer Hager att infor­mera Använ­dare i förväg om utfö­randet av sådant under­hålls­ar­bete. Använ­dare godtar att driften av Hager Ready App kan komma att avbrytas av skäl som Hager ensi­digt bestämmer över. Hager kan därför inte garan­tera konti­nu­erlig åtkomst till Hager Ready App.

    I vart fall, oavsett orsak, kan Hager under inga omstän­dig­heter hållas ansvarig för avbrott och/eller funk­tionsfel i Hager Ready App.

    7.2 - Använ­dare uppmanas vänligen att infor­mera Hager skrift­ligen om alla tekniska problem som Använ­dare stöter på när Använ­dare navi­gerar och/eller använder sig av Hager Ready App, genom att kontakta Hager på följande e-post­a­dress med en beskriv­ning av problemet: info@hager.se.

    7.3 - Efter förvar­ning har Hager även rätt att när som helst avbryta driften av Hager Ready App på grund av teknisk inku­rans, av säker­hets­skäl eller för att skydda Använ­dare. Hager tar inget ansvar för Använ­dares eller tredje parts uppkomna skador eller förluster som följd av att Hager nyttjat denna rätt.

  • Kapitel 8: Allmänna restrik­tioner

    8.1 - Använ­dare godkänner och tar på sig att följa dessa AAV samt samt­liga tillämp­liga lagar och förord­ningar. Använ­dare av Hager Ready App är ensamt ansvarig för hur Hager Ready App används samt konse­kven­serna av dess använd­ning och en utförd Åtgärds resultat.

    8.2 - Som en del av använd­ningen av Hager Ready App förbinder sig Använ­dare särskilt till att;

    • följa kraven för att använda Hager Ready App;
    • ej modi­fiera eller kopiera hela eller delar av Hager Ready App;
    • ej begränsa använd­ningen av Hager Ready App på något sätt eller bestrida godkän­nandet eller tillämp­ningen av några av vill­koren i dessa AAV;
    • ej sprida eller försöka att sprida data­virus eller andra skad­liga element via Hager Ready App;
    • ej olov­ligen begära eller olov­ligen bereda sig till­gång till ett dator­sy­stem, ändra, utplåna eller bloc­kera inne­hållet i ett annat dator­sy­stem eller annars begå hand­lingar som kan utgöra data­in­trång enligt 4 kap 9 c § brotts­balken;
    • ej extra­hera inne­hållet i Hager Ready App och dess databas, särskilt inte med hjälp av auto­ma­ti­se­rade program;
    • ej använda Hager Ready App för ändamål som bryter mot gällande regle­ring och/eller kränker tredje parts rättig­heter (särskilt med avse­ende till imma­te­ri­ella rättig­heter, person­upp­gifts­be­hand­ling och respekt för andras privatliv);
    • ej störa, hindra eller försöka att störa eller hindra säker­hets­re­la­te­rade funk­tioner i Hager Ready App eller funk­tioner som förhindrar eller begränsar använd­ning eller kopi­e­ring av inne­hållet eller som medför restrik­tioner för använd­ningen av funk­tio­nerna eller inne­hållet som är till­gäng­ligt i Hager Ready App;
    • ej sprida Hager Ready App, i synnerhet dess inne­håll, helt eller delvis på en annan enhet utan Hagers före­gå­ende skrift­liga medgi­vande;
    • ej handla på ett sådant sätt som mer allmänt kan komma att och/eller orsakar skada för Hager eller tredje part.
  • Kapitel 9: Använ­da­rens ansvar

    9.1 - Använ­dare är ensamt ansvarig för beslutet att använda Hager Ready App, dess lämp­lighet för Använ­dares behov, att till­säkra att Använ­dare innehar ett säkert dator­sy­stem samt att erfor­der­ligt regel­bundet spara sin data.

    Dess­utom är Använ­dare ensamt ansvarig för använd­ningen och utfö­randet av en Åtgärd genom Hager Ready App och för samt­liga konse­kvenser uppkomna från den infor­ma­tion som till­han­da­hål­lits av Använ­dare.

    9.2 - Använ­dare är ansvarig för Hagers samt­liga skador, kost­nader och förluster som uppstått, inklu­derat för alla skade­stånds­an­språk som väckts mot Hager, vid Använ­dares bris­tande efter­levnad av dessa AAV och/eller då Använ­dare genom sin använd­ning av Hager Ready App inkräktat på eller inskränkt tredje parts rättig­heter. I händelse av miss­tanke om brott har Hager rätt att förse behörig myndighet med all nödvändig infor­ma­tion.

    9.3 - Om Använ­dare inte uppfyller sina skyl­dig­heter enligt dessa AAV, särskilt de som avses i artikel 9, förbe­håller Hager sig rätten att förbjuda åtkomst till Hager Ready App. Hagers nytt­jande av rätten att förbjuda Använ­dares åtkomst till Hager Ready App på grund av Använ­dares bris­tande efter­levnad av dessa AVV ska inte påverka giltig­heten eller stor­leken på even­tu­ella krav på Använ­dare för kompen­sa­tion för Hagers skada som orsa­kats av Använ­dare.

  • Kapitel 10: Ansvar och garan­tier

    10.1 - Ansvar

    10.1.1 - Använd­ningen av Hager Ready App sker på Använ­dares egen risk.

    10.1.2 - Hager Ready App tillåter Använ­dare att redi­gera och gene­rera doku­ment rela­terat till den infor­ma­tion Använ­dare anger. Hager Ready App är ett enkelt verktyg för att göra vissa uppgifter lättare för Använ­dare. Elekt­riska krets­scheman och etikett­remsor får endast upprättas av en behörig instal­latör i enlighet med tillämp­liga bransch­mäs­siga stan­darder och före­skrifter. Hager kan därför inte hållas ansva­rigt på något sätt för konstruk­tionen av krets­scheman och etikett­remsor som till­han­da­hålls av Hager Ready App.
    Använ­dare är ensamt ansvarig för använd­ningen av Hager Ready App och den infor­ma­tion som uppges av Använ­dare. Hager ansvarar inte för skador som Använ­dare åsam­kats i samband med använd­ningen av Hager Ready App, särskilt vid händelse av Använ­dares bris­tande efter­levnad av dessa AAV.

    10.1.3 - Hager ansvarar inte för några direkta eller indi­rekta skador, förluster eller kost­nader som uppkommer vid använd­ning av Hager Ready App eller vid Använ­dares oför­måga att använda Hager Ready App, eller på grund av ett funk­tionsfel, ett drif­tav­brott (på grund av under­håll, tekniskt fel på servern eller ett avbrott i inter­netåt­komsten eller på grund av någon annan orsak), ett virus eller ett lednings-eller system­pro­blem i Hager Ready App.
    Hager ska inte heller hållas ansvarig för skador på Använ­dares dator­sy­stem, för Använ­dares data­för­lust eller annan skada till följd av Använ­dares åtkomst till eller använd­ning av Hager Ready App.

    Dess­utom kan Hager inte hållas ansvarig gentemot Använ­dare i följande fall, i den utsträck­ning det är tillåtet enligt gällande lagstift­ning i Sverige:

    • för indi­rekt skada som Använ­dare kan komma att ådra sig, inklu­sive utebliven vinst (direkt eller indi­rekt) och/eller vid data­för­lust;
    • för Använ­dares förlust eller annan typ av skada orsakat då Använ­dare uteslu­tande förlitat sig på full­stän­dig­heten, noggrann­heten och till­för­lit­lig­heten av infor­ma­tionen som till­han­da­hålls genom Hager Ready App;
    • för Använ­dares förlust eller annan typ av skada som orsa­kats på grund av föränd­ringar som Hager gjort i Hager Ready App i allmänhet eller vid till­fällig eller perma­nent bort­tag­ning av funk­tioner i Hager Ready App; och/eller
    • för Använ­dares skada på grund av bris­tande till­gång till eller oför­måga att använda sig av Hager Ready App.
    •  

    10.2 Garan­tier

    Använ­dare förstår och accep­terar att:

    • Hager Ready App till­gäng­lig­görs i befint­ligt skick ("som den är"). Hager ansvarar inte på något vis för konse­kven­serna av använd­ningen av Hager Ready App eller för kvali­teten, funk­tio­na­li­teten och/eller till­för­lit­lig­heten av de gene­re­rade doku­menten.
    • Hager garan­terar inte att; (i) de doku­ment som gene­reras av Använ­dare genom använd­ningen av Hager Ready App uppfyller de förvänt­ningar och/eller krav som finns hos Använ­dare; att (ii) Hager Ready App uppfyller Använ­dares behov eller leve­rerar de förvän­tade resul­taten och/eller att (iii) Hager Ready App fungerar utan avbrott, säkert eller problem­fritt.
  • Kapitel 11: Imma­te­ri­ella rättig­heter

    11.1 - Hager Ready App (i synnerhet de redak­tio­nella elementen, illust­ra­tioner och rapporter) är skyd­dade av imma­te­ri­al­rätts­liga lagar och prin­ciper, i synnerhet upphovs­rättslagen, och är därmed Hagers exklu­siva egendom.
    Likaså är de varu­märken, logo­typer, den grafik och de anima­tioner som finns till­gäng­liga via Hager Ready App, Hagers exklu­siva egendom.

    11.2 - Hager tillåter personlig använd­ning, d.v.s. använ­dar­rätten för Hager Ready App är personlig och får ej över­låtas. Hager Ready App och till­hö­rande program­vara får ej, direkt eller indi­rekt, kopieras, modi­fieras, på annat sätt efter­liknas eller användas som refe­rens för att försöka få annan program­vara att fram­ställas som liknande program­vara, eller användas för att försöka få till­gång till Hager Ready App:s källkod. Det är förbjudet att sälja rättig­he­terna till Hager Ready App och/eller på något sätt under­li­cen­siera eller över­föra Hager Ready App och/eller till­hö­rande program­vara till tredje part.

    Använ­dare är medveten om och bekräftar att Hager Ready App och all program­vara som används i samband med Hager Ready App kan inne­hålla konfi­den­tiell eller ägan­de­rätts­skyddad infor­ma­tion. Använ­dare åtar sig att inte modi­fiera, hyra ut, låna eller skapa härledda produkter från detta inne­håll, som inne­håller hela eller delar av detta inne­håll, såvida inte Använ­dare har erhållit ett uttryck­ligt, skrift­ligt och på förhand mottaget till­stånd från Hager.
    Hager Ready App inne­håller texter och bilder som är Hagers exklu­siva egendom. De delar av imma­te­riell egendom som görs till­gänglig för Använ­dare kost­nads­fritt, är endast till­gänglig för Använ­dares använd­ning av Hager Ready App och inom ramen för en normal använd­ning av Hager Ready App:s funk­tioner.

    Hager kan när som helst åter­kalla rätten till att få använda de imma­te­ri­ella rättig­heter som till­gäng­lig­görs via Hager Ready App.

    Använ­dare är förbjuden att, direkt eller indi­rekt, kopiera, ändra, utveckla, härleda, använda sig av bakläng­es­kon­struk­tion (reverse engi­ne­e­ring) eller på annat sätt utföra hand­lingar för att förvärva, överta, sälja, licen­siera eller över­föra imma­te­ri­ella rättig­heter som tillhör Hager till Använ­dare eller tredje part.

    I händelse av Använ­dares bris­tande efter­levnad av dessa AAV eller vid Använ­dares miss­bruk av de imma­te­ri­ella rättig­he­terna, förbe­håller sig Hager rätten till att ta till samt­liga rätts­liga åtgärder för att förhindra ytter­li­gare intrång i Hagers imma­te­ri­ella rättig­heter.

  • Kapitel 12: Person­upp­gifts­be­hand­ling

    De uppgifter som kan komma att samlas in och behandlas genom Hager Ready App är (i) de uppgifter som Använ­dare frivil­ligt till­han­da­håller i samband med använd­ningen av Hager Ready App; detta kan vara antingen person­upp­gifter rörande Använ­dare, se artikel 12.1.1.1. nedan, eller person­upp­gifter rörande tredje part, se artikel 12.1.1.2 nedan, eller (ii) de uppgifter som auto­ma­tiskt samlas in av Hager Ready App, se vidare i artikel 12.1.2 nedan.

    De uppgifter som marke­rats som obli­ga­to­risk infor­ma­tion vid använd­ning av Hager Ready App, krävs och behöver matas in för att Använ­dare ska kunna nyttja motsva­rande funk­tioner.
    Använ­dare infor­meras om att Hager behandlar person­upp­gifter som en del av till­han­da­hål­landet av Hager Ready App.

    Den data som samlas in under använd­ningen av Hager Ready App lagras och behandlas med adekvata orga­ni­sa­to­riska och tekniska säker­hets­åt­gärder via Cloud som till­han­da­hålls av Micro­soft Azure i data­center loka­li­se­rade i Europa, i enlighet med tillämp­liga lagar om skydd av person­upp­gifter.

    12.1 Data

    12.1.1 Data som till­han­da­hålls av Använ­dare

    12.1.1.1. Använ­dares person­upp­gifter

    Använ­dare infor­meras om Hagers person­upp­gifts­be­hand­ling av Använ­dares person­upp­gifter då Använ­dare regi­strerar ett person­ligt myHager-konto.

    Hager är person­upp­gifts­an­svarig för den person­upp­gifts­be­hand­ling som sker då Använ­dares person­upp­gifter samlas in och i övrigt behandlas inom ramen för regi­stre­ringen via myHager och använd­ningen av Hager Ready App.

    12.1.1.2. Slutan­vän­dares person­upp­gifter

    Som en del av använd­ningen av Hager Ready App har Använ­dare möjlighet att behandla person­upp­gifter till­hö­rande Slutan­vän­dare (exem­pelvis Slutan­vän­dares namn, förnamn, e-post­a­dress, adress o.s.v.) för att iden­ti­fiera de olika projekten och dess egen­skaper.
    Hager är ensamt och själv­stän­digt person­upp­gifts­an­svarig för behand­ling rörande säker­hetsko­pi­e­ring och plats för lagring avse­ende en Slutan­vän­dares person­upp­gifter. Använ­dare är i sin tur ensamt och själv­stän­digt person­upp­gifts­an­svarig för all annan behand­ling av person­upp­gifter till­hö­rande en Slutan­vän­dare. Använ­dare åtar sig därför att uppfylla sina egna skyl­dig­heter enligt vid var tid tillämplig data­skydds­re­gle­ring avse­ende person­upp­gifts­be­hand­ling av Slutan­vän­dares person­upp­gifter.

    12.1.2 Data som auto­ma­tiskt samlas in av Hager Ready App; statistik och teknisk analys­data
    Hager Ready App inne­håller "App Center"-tjänsten som till­han­da­hålls av Micro­soft, och som auto­ma­tiskt till­han­da­håller viss data om använd­ningen av Hager Ready App för att skapa anonym statistik, hantera regi­stre­rings­kon­flikter i Cloud, lösa stör­ningar och för att förbättra Hager Ready App.
    Denna data kan inte användas för att direkt eller indi­rekt iden­ti­fiera en enskild person. Exem­pelvis rör det sig om infor­ma­tion avse­ende antalet använ­dare av Hager Ready App, vilken typ av Mobil eller Surf­plattor som används, den genom­snitt­liga nytt­jan­de­tiden, använd­nings­om­råden, antalet använd­ningar av Hager Ready App per dag o.s.v.
    För mer infor­ma­tion om hur Micro­soft skyddar denna infor­ma­tion, se https://privacy.micro­soft.com/en-us/priva­cy­s­ta­te­ment.

    12.2 Sekre­tes­spo­licy

    Utöver denna artikel 12.1 gäller även Hagers sekre­tes­spo­licy som finns till­gänglig på www.hager.se.

  • Kapitel 13: Övrigt

    13.1 - Dessa AAV utgör Använ­dares och Hagers full­stän­diga regle­ring av använd­ningen av Hager Ready App.

    13.2 - Om kompe­tent domstol, myndighet eller skil­je­nämnd skulle finna att något villkor i dessa AAV är ogil­tigt eller icke-verk­ställ­bart, ska vill­koret i fråga och alla övriga villkor vara gällande och verk­ställ­bara i den utsträck­ning som tillämplig lag tillåter.

    13.3 - Hagers efter­gift av rättighet eller påföljd enligt dessa AAV måste vara skriftlig. Ingen efter­gift, helt eller delvis, av sådan rättighet eller påföljd förhindrar annat eller senare utövande eller åbero­pande av aktuell eller annan sådan rättighet eller påföljd.

  • Kapitel 14: Tillämplig lag

    Använd­ning och drift av Hager Ready App är föremål för svensk lag. Giltig­heten, imple­men­te­ringen och tolk­ningen av dessa AAV som är tillämp­liga på Hager Ready App är även dessa föremål för svensk rätt.