Modulkomponenter

Brett sortiment av normkomponenter
Den som investerar mycket tid och möda i en uppgift, förväntar sig ett bra resultat. Om du nu gör tvärtom vid installationen av modulkomponenter – använder mindre tid och mindre möda? Förvånansvärt nog blir resultatet ännu bättre. Så är det när du använder Hagers lösningar. Innovativa anslutningskoncept gör installationsprocessen okomplicerad och garanterar även större driftssäkerhet. Istället för att skruva fast kablar, sticks de helt enkelt in i anslutningen.
 
Framtid – fram och tillbaka
För att modulkomponenter skall kunna fungera tillförlitligt under många år, producerar vi för framtiden.  Vi planerar och utvecklar nya modulkomponenter på ett sådant sätt att de i praktiken går ihop med de  föregående modellerna – så långt det är möjligt. Detta är kompabilitet som ger pålitliga produkter.

Dvärgbrytare

För din säkerhet: Hager normprodukter med QuickConnect
Lättmonterade dvärgbrytare, jordfelsbrytare och personskyddsautomater skyddar person och egendom vid direkt och indirekt beröring samt skyddar mot risker med isolationsfel. Alla tänkbara applikationer kan förses med passande skydd. Välj mellan QuickConnect-anslutning eller skruv.

Dvärgbrytare

Personskyddsautomater

Personskyddsautomat - en kompakt lösning
En personskyddsbrytare (RCBO) är ett jordfelsskydd med inbyggt överströmsskydd (jordfelsbrytare och dvärgbrytare i en och samma produkt). Personskyddsbrytarna är av typ A, för AC och pulserande DC felströmmar. Välj mellan B- eller C-karakteristik, 30mA för personskydd eller 300mA för brandskydd. Stötströmsäker, lägsta temperatur -25ºC och brytförmåga 6kA eller 10kA. För 1-fas och 3-fas uttagsgrupper.

Personskyddsautomater

Jordfelsbrytare

Jordfelsbrytare - för skydd av person och egendom
För din säkerhet: Hager normprodukter med QuickConnect
 
Lättmonterade dvärgbrytare, jordfelsbrytare och personskyddsautomater skyddar person och egendom vid direkt och indirekt beröring samt skyddar mot risker med isolationsfel. Alla tänkbara applikationer kan förses med passande skydd.

Jordfelsbrytare

Ljusbågsdetektor

Ljusbågsdetektor AFDD
Ljusbågsfel kan orsakas av alla typer av ledningsfel och slitna kontakter. AFDD löser ut kretsen som en försiktighetsåtgärd och eliminerar den resulterande brandrisken.

Ljusbågsdetektor

Överspänningsskydd

Överspänningsskydd
I tre nivåer

Gör inte saker till hälften: Om dina kunder vill skydda sig mot farliga överspänningar bör man samordna ett effektivt överspänningsskydd i tre avledningsnivåer, med en blixtströmsavledare som grovskydd, ett mellanskydd och ett fin/apparatskydd. Då är de garanterat på säkra sidan!

Överspänningsskydd

Fasskenor och förbindningar till säkerhetsprodukter

Fasskenor
För matning av jordfelsbrytare, överspänningsskydd eller dvärgbrytare. Finns som 1, 2 eller 3-fasskena och för dvärgbrytare med hjälpkontakt.

Fasskenor och förbindningar till säkerhetsprodukter

Strömställare, signallampor, reläer och kontaktorer

Styrning och information i centralen med Hager: LED-signallampor, strömställare och tryckknappar i ny design
Designen av normapparater från Hager ger elcentralen ett modernt utseende. Med signallamporna med LED-indikering får man en mängd varianter av signallampor och trycknappar att välja mellan för din elcentral.Tryckknappar och tryckströmställare medger individuell styrning och manövrering av ett systems komponenter. LED-teknik garanterar en underhållsfri drift upp till 100.000 timmar.

Strömställare, signallampor, reläer och kontaktorer

Energimätare och mätinstrument

Samla, mät, registrera: Få koll med energimätare och mätinstrument från Hager
Stort produktutbud för direktmätning av 63 A och 100 A och strömtrafo-mätningar upp till 6000 A. Förutom versioner med enkel eller dubbel tariff finns också elmätare med MID-godkännande och KNX-gränssnitt. Drifttidräknaren, Volt- och Amperemeter ger dig en över elanläggningen.

Energimätare och mätinstrument

*Rätt till tekniska förändringar förbehålles